Quan tens la teva pròpia empresa i pels motius que siguin, la majoria econòmics, has de tornar al mercat laboral, el canvi de xip que s’ha de fer és total.

Cert que una persona empresària/emprenedora és un perfil molt buscat per aquelles empreses que tenen dos dits de front…perquè? bé, tu, com responsable dels resultats de la teva empresa no entens les hores de feina com anar a “passar l’estona”, així com entens que s’hagi de cuidar al client, maximitzar els beneficis.

És per això que quan comences a fer la recerca proactiva de feina, el primer que tens que tenir clar són totes aquestes avantatges que tens respecte a una persona que només hagi treballat assalariada. Què et sembla si fas una llista de tot allò que tu podràs aportar a una empresa amb la teva visió, fins ara, d’empresari o empresària?

A partir d’aquesta llista, podràs intentar definir de què vols treballar. Si no ho tens clar, t’aconsello fer un primer anàlisi de mercat per conèixer els llocs de feina que avui en dia tenen més sortida, així com deixar-te assessorar per la Fundació PIMEC a través del seu programa de recolzament a l’empresariat i persones treballadores.

Tenir clar el teu objectiu professional és vital en aquesta reorientació professional que estàs a punt de començar. Pots començar per una definició genèrica i poc a poc anar especificant a través de l’analisi de totes les opcions que tens. És important tenir la ment oberta i pensar en allò que realment et fa feliç. Potser sembla un impossible, però necessites invertir el 100% de les teves forces en aconseguir allò que vols de veritat, no una feina perquè sí. Si tens clar què et farà sentir-te autorealitzat, definiràs una línia de la vida que dem a coaching, que t’ajudarà a definir, pas a pas, que necessites per aconseguir-ho, motivant -te cada nou repte en aconseguir-lo.

La primera pregunta és pensar si vols treballar amb persones, amb coses, amb idees o amb dades. A partir d’aquests quatre gran conceptes, ens endinsarem en què t’apassiona i què necessites per aconseguir-lo. És un dels eixos clau que pautem a les sessions de treball i formació a la Fundació PIMEC i amb els que hi col·laboro.

Un dels punts que una persona emprenedora/empresària té molt més cuidat front d’una persona assalariada de tot la vida és la xarxa de contactes: el networking. El 80% de les ofertes de feina no són visibles, pel que trobar-les a través dels contactes són vitals a l’hora de la recerca de feina. És per això que t’aconsello fer una llista de tots els contactes que et poden donar informació, presentar-te alguna persona interessant,…i fer-la servir adequadament. Mai es demana feina directament, sinó es deixa caure un missatge clar i concís que faci que l’altra persona es recordi de tu si l’hi arriba informació d’alguna necessitat amb el teu perfil per la seva xarxa de contactes.

Aquest missatge que, també treballem a les sessions de Personal Branding, és el que s’anomena Elevator Pitch.

Altres punts que toquem a les sessions de Personal Branding, i dels que anirem fent post són:

  • Definir el valor diferencial
  • Competències del perfil de cada persona, focalitzant les positives.
  • Com fer un CV que impacti a les empreses.
  • Preparació per l’entrevista: Comunicació verbal i no verbal.
  • Pla de màrqueting personal
  • Xarxes de contacte: Networking.
  • Caçadors d’ofertes 2.0: Com arribar al 80% de les ofertes que no estan penjades.
  • Recerca de feina 2.0: webs de recerca, linkedin, twitter, etc.

Però, sobretot, per trobar una bona feina hi ha dos coses que són vitals i que faran que, poc a poc, t’arribi tot: Seguretat en la teva valia i actitud positiva. Centrat en el que depèn de tu i oblida el que no; això és com quan buscaves clients,…quants pressupostos havies de presentar perquè et signessin un? La recerca de feina necessita d’aquesta constància i de la seguretat que al final trobaràs l’empresa ideal per a tu.

Només necessites creure amb tu mateix i alguns consells per tornar al mercat laboral.

Ja saps a on estem.

Comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*