Com fer un CV atractiu per les empreses

Què volen veure les empreses en ell?

Què volen veure les empreses en ell?

Si estàs a la recerca activa de feina, tens clar que una de les maneres de presentar-te davant de les empreses és a través del CV; i sí, dic només una de les maneres, perquè no pot ser l’única dins del teu procés de màrqueting personal de recerca de feina. En aquest article ens centrarem en el CV, i el què volen veure les empreses en ell per contactar amb tu.

El primer que has de fer, si has d’actualitzar el teu CV, és posar-te en la pell de les empreses que el rebran. No és un document en el qual inclous informació com un resum de la teva vida professional, sinó que per a mi com empresa que el rep, m’ha de cridar l’atenció.

Sí, és cert que abans era només un resumen, però ara ha canviat. A mi, com empresa, m’arriben centenars de CV per una oferta de feina, tant de manera reactiva (aplicant a un anunci que l’empresa ha publicat), o de manera proactiva (fent arribar el teu CV o interès a l’empresa encara que no tinguin cap oferta inclosa). Has que saber, que cada vegada més, les empreses busquen a les persones sense incloure anuncis, pel que tenir un CV atractiu amb el què et puguin trobar al 2.0 és vital per arribar al 80% de les ofertes.

Quan arriba un CV a una empresa, sigui per la via que sigui, …quan penses que triga el reclutador a llegir-lo si tens sort? Només 10 segons en una llegida en perpendicular i si el troba interessant i adaptat al que necessiten, aleshores dediquen el temps que faci falta.

És per això, que la informació important de la teva vida professional, des del punt de vista de l’empresa i no del teu, ha d’estar plasmat en la primera mitja fulla, per què l’empresa en una primera mirada, vegi que tu ets la persona que pots ajudar a l’empresa en allò que necessiten. Recorda que busquen una persona que els ajudi a arribar a un objectiu.

M’atreveixo a donar-te unes pautes dels punts vitals que, ara, a 2016, necessita tenir un CV:

  • Ha de ser visual: “Menos es más”, és cert en un CV. Si vols explicar massa, em perdré en tanta lletra.
  • Dades personals bàsiques: Avui en dia no és necessari no adreça ni data de naixement. Sí que és vital incloure el teu perfil de linkedin i de xarxes socials, que és el miraran les empreses abans de trucar-te.
  • Valor que aportes a l’empresa, és el que aconsello incloure en el CV després de les dades personals. Tens que convencem en tres o quatre línies que pots interessar-me; no repeteixis el CV, és allò que em beneficiarà com empresa si et contracto.
  • Experiència professional, apostant més pels assoliments que has aconseguit que per funcions que són iguals a tots els llocs de treball. Els tens definit?
  • Formació, sobretot, relacionada amb el lloc de treball
  • Idiomes, sigues sincer, ja que si demanen angles, et faran una prova de nivell.
  • Competències, com a màxim cinc.
  • Màxim dues pàgines, i el més visual possible; si pots incloure els logos de les empreses millor.

Però sobretot, el que necessites contrastar del teu CV, a paper de presentació, és si tu mateix llegeixes el teu CV i veus que plasma tot allò que pots aportar a l’empresa. O sigui, si fossis una empresa i no et coneguéssis de res, et trucaries a tu mateix? Si és així, enhorabona…i si no, torna a fer-lo pensant en qui el llegirà i no tant en tot el que tu vols explicar.

Comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*